[FOTO REPORTAŽA] Flota Helikopterske jedinice MUP-a u vazduhu: Tri Erbasa, jedan Bel i jedan Sikorski

Izvor: TangoSix.rs, 10.Jul.2019, 15:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

[FOTO REPORTAŽA] Flota Helikopterske jedinice MUP-a u vazduhu: Tri Erbasa, jedan Bel i jedan Sikorski

Kada je Helikopterska jedinica MUP-a Srbije odlučila da u ponedeljak dočeka svoja dva nova helikoptera H145M uradila je to kako dolikuje.
U vazduhu se nije našla kompletna policijska flota (nedostajao je manji Bel) ali smo imali interesantnu formaciju od četiri različita tipa helikoptera u jednom trenutku. Tri ako klasifikujemo Gazelu kao sada zvanično Erbasov proizvod.
Juče smo ekskluzivno objavili fotografije Dimitrija Ostojića koji se tokom grupnog leta nalazio >> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << u helikopteru Gazela. U ponedeljak smo imali i fotografije iz drugih interesantnih uglova.
Danas objavljujemo fotografije Igora Salingera koji je bio u Belu 212 iz kojeg je zabeležio svoje jedinstvene kadrove ove zanimljive formacije.
Svi policijski H145M imaće zatamljena stakla osim stakala kokpita / Foto: Igor Salinger Zbog čega i MUP uzima „M“, odnosno militarizovanu verziju helikoptera? Pored činjenice da je u pitanju zajednička kupovina i da je logično da u jednoj tranši i ceni bude helikopter koji će se proizvesti brzo (na civilne verzije se čeka neznatno duže) jedino „M“ može biti naoružan ako zatreba. Pored instalacija za vođeno i nevođeno naoružanje koje će morati da se ugrade u policijske letelice bitno je znati da su „M“ verzije strukturno ojačane za nošenje i upotrebu naoružanja. Vojni i civilni Erbasovi će takođe imati iste Rohde & Schwarz enkriptovane radio uređaje što je još jedan korak u unificarnju ako obe službe nekada treba da ratuju zajedno / Foto: Igor Salinger Jedan od ova dva helikoptera ima autopilot, kožna sedišta za putnike i pouzdana je IFR mašina / Foto: Igor Salinger „Bravo“ verzija pogonjena je sa dva poznata PT-6 motora. 76-ca je proizvedena u samo 101 primerku / Foto: Igor Salinger Nakon poslednjeg remonta Gazela jedinica je odlučila da YU-HEA ofarba u plavo-belu šemu koja uz nove Erbasove polako postaje unificirana. YU-HEC zadržava stariju verziju a YU-ICE će biti izuzetak i imaće gotovo identičnu maskirnu šemu kao vojni H-145M. Biće namenjen žandarmeriji sa adekvatnim mitraljezima sa obe strane trupa / Foto: Igor Salinger The post [FOTO REPORTAŽA] Flota Helikopterske jedinice MUP-a u vazduhu: Tri Erbasa, jedan Bel i jedan Sikorski appeared first on Tango Six.

Nastavak na TangoSix.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.