FAA registrovala 300.000 dronova u prvih mesec dana

Izvor: TangoSix.rs, 27.Jan.2016, 18:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FAA registrovala 300.000 dronova u prvih mesec dana

Skoro 300.000 korisnika dronova registrovalo je svoje bespilotne letelice u prvih 30 dana „online“ prijavljivanja, saopštila je FAA i objasnila da će svim vlasnicima registrovanim u prvih mesec dana biti refundirana taksa od 5 dolara.
Pravila koja je uspostavila FAA, a koja su počela da se primenjuju 21. decembra prošle godine odnose se na registraciju malih dronova težine između 250 grama i 25 kilograma. Njih vlasnici treba da registruju pre upotrebe, >> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << a korišćenje takvih letelica biće dozvoljeno jedino u svrhe rekreacije ili hobija.
– Broj registracija ohrabruje. Naporno radimo na tome da osiguramo da svi razumeju zahteve iz formulara – objasnila je Michael Huerta u ime FAA.
Registracija važi tri godine / Screenshot: FstoppersOd korisnika se traži ime, prezime, e-mail adresa, adresa prebivališta i boravišta, kao i upoznavanje sa odredbama FAA regulative o tome gde se i na koji način može upravljati dronovima. Nakon toga se dobija registarski broj koji korisnik treba da stavi na svoju letelicu.
Oni koji su svoje dronove koristili pre 21. decembra 2015. treba da registruju svoje letelice do 19. februara.
– FAA trenutno radi i na tome da omogući registrovanje dronova za komercijalnu upotrebu što bi trebalo da bude omogućeno do 21. marta – saopštila je FAA.
The post FAA registrovala 300.000 dronova u prvih mesec dana appeared first on Tango Six.

Nastavak na TangoSix.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.