Izvor: B92, 03.Jul.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Exit": mnogo muzike, mnogo publike...

Novi Sad -- Drugo veče muzičkog festivala "Egzit" obeležio je nastup bendova Soul Fly i Brand New Heavies.

Kako javlja izveštač Radija B92 Tatomir Toroman, u petak je na Petrovaradinskoj tvrđavi bilo dosta publike, koju nije rasterao čak ni pljusak, a ni dosadna kiša, koja je je usledila, a koja je padala otprilike do jutra. Pored glavnih zvezda - Soul Fly i Brand New Heavies - na glavnoj bini nastupili su Del Arno Band, Eyesburn i Senor Coconat.

Prema nekim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << informacijama, nastupu grupe Massive Attack, u četvrtak, prvog dana festivala, prisustvovalo je oko 30.000 ljudi, a prema statističkim podacima, popijeno je oko 20.000 litara piva. Na samom festivalu, inače, mogu se kupiti pivo, vino i sokovi, ali ne i cigarete. Organizatori očekuju da će festival posetiti oko 120.000 posetilaca.

Po rečima izveštača B92, za razliku od prošle godine, kada je policijska kontrola na ulazu bila veoma rigorozna, a povremeno prelazila u paranoičnu potragu za drogama, na ovogodišnjem festivalu, odnos policije prema publici je normalan i opušten, tako da se ne stvaraju gužve na ulazu i nema nepotrebne napetosti.

U Novom Sadu ima dosta stranaca, reč je mahom o posetiocima iz regiona, bivših jugoslovenskih Republika, ali ih ima iz celog sveta. Veliki je broj stranih novinara, koji prate "Egzit", najviše ih je iz Slovenije i Makedonije, a iz Velike Britanije došla je grupa od 30 novinara. Tamo je i novinar iz Jordana i, naravno, MTV, koji sva četiri dana prati festival, o kome će snimiti dokumantarni film.

U subotu, trećeg dana festivala, na glavnoj bini u 19 časova nastupiće kultni novosadski sastav Luna, u originalnoj postavi, za 20 sati planiran je nastup Rambo Amadeusa, za 22 sata nastup pratećeg benda Boba Marlija, u ponoć nastupaju zvezde večeri Cypress Hill, posle dva Scratch Perverts i MC Dinamite... teško je nabrojati sve izvođače, budući da ima preko 20 mesta na kojim se nešto zbiva.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.