Etihad želi da kupi 49,8% kompanije NIKI i osnuje novog avio-prevoznika sa „TUI AG“ – čeka se odobrenje regulatora

Izvor: TangoSix.rs, 09.Dec.2016, 10:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Etihad želi da kupi 49,8% kompanije NIKI i osnuje novog avio-prevoznika sa „TUI AG“ – čeka se odobrenje regulatora

Upravni odbor Etihad ejviejšn grup (Etihad Aviation Group – EAG) odobrio je planove za pokretanje nove evropske turističke avio-kompanije u saradnji sa „TUI AG“, koju će činiti flota od oko 60 letelica, sa godišnjim kapacitetom od 15 miliona sedišta, saopštio je Etihad. Transakcija čeka odobrenje regulatornih organa u oblasti civilnog vazduhoplovstva i antimonopolskih tela.
Planirana transakcija podrazumeva da Etihad, tj. „Etihad Investment Holding Company LLC“ >> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << – podružnica EAG, otkupi udeo od 49,8 % u avio-kompaniji NIKI (NIKI Luftfahrt GmbH), koja je u indirektnom vlasništvu avio-kompanije Er Berlin (Air Berlin).
– U trenutku zaključenja transakcije, Etihad će odmah pridružiti stečeni udeo u vlasništvu nad avio-kompanijom NIKI novoj evropskoj turističkoj avio-grupi i neće vršiti efektivnu kontrolu, niti postati većinski vlasnik avio-kompanije NIKI. TUI će novoj zajedničkoj avio-kompaniji pridružiti svoju avio-kompaniju „TUIfly GmbH“, uključujući i 14 aviona kojima TUIfly trenutno obavlja letove za Er Berlin po osnovu ugovora o „mokrom“ lizingu. – rečeno je u Etihadu.
Odluka je usledila nakon što je Nadzorni odbor kompanije TUI AG odobrio ovu transakciju na sednici održanoj 23. novembra.
– TUI AG će biti vlasnik 24,8 % zajedničke kompanije, a Etihad udela od 25 %. Preostalih 50,2 % će ostati u vlasništvu postojeće privatne fondacije „NIKI Privatstiftung“. – navodi se u saopštenju.
Planirano je da nova turistička avio-kompanija, čije će sedište biti u Beču, počne da obavlja letove na početku letnje sezone u aprilu 2017. godine, iz Nemačke, Austrije i Švajcarske, odnosno Hanovera, Berlina, Dizeldorfa, Kelna, Frankfurta, Štutgarta, Minhena, Nirnberga, Baden Badena, Hamburga, Bazela i Beča. Glavne destinacije ka kojima će se leteti biće na Balearskim ostrvima, Kanarskim ostrvima, u kontinentalnoj Španiji i Grčkoj, piše u saopštenju i navodi da će Etihad i TUI  „po uspešnom okončanju pregovora zajedno predstaviti detalje zajedničkog projekta“.

The post Etihad želi da kupi 49,8% kompanije NIKI i osnuje novog avio-prevoznika sa „TUI AG“ – čeka se odobrenje regulatora appeared first on Tango Six.

Nastavak na TangoSix.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.