Etihad ervejzu odobren vlasnički udeo od 33,3% u švajcarskom Darvinu

Izvor: TangoSix.rs, 02.Apr.2015, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Etihad ervejzu odobren vlasnički udeo od 33,3% u švajcarskom Darvinu

BEOGRAD – Savezni biro za civilno vazduhoplovstvo Švajcarske (FOCA) odobrio je danas investiciju Etihad ervejza u iznosu od 33,3% kao vlasnički udeo u švajcarskoj regionalnoj avio-kompaniji Darvin.  
 

 
 
Etihad ervejz saopštio je danas da pozdravlja odluku švajcarskog regulatornog tela, kojom joj je odobren vlasnički udeo u Darvin erlajnsu, koji je od januara 2012. poslovao pod brendom Etihad Regional u partnerstvu sa Etihadom. Zahvaljujući >> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << ovom odobrenju, Darvinu je omogućeno da u punoj meri iskoristi prednost svog partnerstva, uključujući kod šer letove u Evropi i van nje.
Predsednik i generalni direktor Etihad ervejza, Džejms Hogan, izjavio je da je ova investicija u skladu sa trendom konsolidacije u avio-industriji, koja obezbeđuje nastavak održivih, pouzdanih i stabilnih avio-usluga i maksimizaciju letova. On je dodao i da odobrenje investicije omogućava bližu saradnju Etihada i Darvina, na dobrobit putnika u Švajcarskoj, Evropi i šire:
– Po završetku formalnosti potrebnih za aktiviranje ove investicije, Etihad Regional će imati znatno bolju povezanost, ne samo sa Etihadom već i sa drugim partnerima u Evropi, u koje spadaju Alitalija, Erberlin i Er Srbija. – izjavio je Hogan.
Prema saopštenju Etihada, Džejms Hogan je tom prilikom izrazio i svoje razočaranje:
– Zbog dugog vremena koje je bilo potrebno da se odobri ovo partnerstvo, kao i zbog snažne konkurencije u tom periodu, Etihad Regional je bio primoran da smanji broj letova ili čak ukine letove na određenim linijama koje su uvedene u očekivanju da će se one oslanjati na protok putnika između globalne mreže Etihad ervejza i evropske mreže Etihad Regionala. –
 
 

Nastavak na TangoSix.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.