Etihad ervejz na Dan planete Zemlje: Obavljen let bez upotrebe jednokratne plastike, Do kraja 2022. smanjujemo njeno korišćenje za 80% u celoj organizaciji

Izvor: TangoSix.rs, 24.Apr.2019, 09:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Etihad ervejz na Dan planete Zemlje: Obavljen let bez upotrebe jednokratne plastike, Do kraja 2022. smanjujemo njeno korišćenje za 80% u celoj organizaciji

Etihad ervejz obavio je na Dan planete Zemlje 22. aprila poseban let (EY484) za Brizbejn, gde je iz upotrebe u potpunosti izbačena jednokratna plastika sa ciljem podizanja svesti o efektima zagađenja, saopštio je taj avio-prevoznik.
Kako navode, Etihad je tako postao prva avio-kompanija iz regiona koja je obavila let bez upotrebe jednokratne plastike, uz želju da učini mnogo više od proslave Dana planeta Zemlje:
– Etihad želi da se obaveže na smanjenje upotrebe >> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << jednokratne plastike za 80%, ne samo na letovima, već i u celoj organizaciji do kraja 2022. godine. Kompanija je identifikovala više od 95 plastičnih proizvoda za jednokratnu upotrebu koji se koriste u kabinama njenih aviona. Nakon što je uklonjena sa leta za Dan planete Zemlje, Etihad je na taj način sprečio odlaganje više od 50 kilograma plastike.
Gosti na letu uživali su u zamenskim proizvodima, uključujući komplete sa neophodnim stvarima za let, nagrađivanu eko-ćebad izrađenu od recikliranih plastičnih boca, pastu za zube u vidu tableta i jestive šolje za kafu, dok su deca bila počašćena eko-plišanim igračkama. –

 
Prema njihovim rečima, kao rezultat planiranja leta za Dan planete Zemlje, Etihad se obavezao da će do 1. juna 2019. godine ukinuti i do 20% plastičnih predmeta za jednokratnu upotrebu, a do kraja godine 100 tona jednokratne plastike sa svojih letova.

The post Etihad ervejz na Dan planete Zemlje: Obavljen let bez upotrebe jednokratne plastike, Do kraja 2022. smanjujemo njeno korišćenje za 80% u celoj organizaciji appeared first on Tango Six.

Nastavak na TangoSix.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.