Izvor: TangoSix.rs, 08.Avg.2017, 15:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Er Srbija u 2016. godini zaradila 900.000 evra; Kondić: Ove godine kontrolišemo troškove

Kako je danas saopštio srpski nacionalni avio-prevoznik, fiskalnu 2016. godinu završili su sa profitom od 900.000 evra.
Ukupni operativni prihodi, kako dalje stoji u saopštenju, porasli su za pet odsto na 320 miliona evra, prihodi od kod-šer sporazuma povećani su za 24 odsto na 26,7 miliona evra.
– Ove rezultate prati i porast broja putnika na 2,62 miliona (rast od 3 odsto) i rast ukupnog kargo prevoza, koji je povećan na 4.913 tona (rast od 31 odsto).
Kod-šer partnerstva >> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << nastavila su značajno da doprinose poslovanju i dobrim rezultatima Er Srbije u 2016. godini, sa 26,7 miliona evra, što predstavlja povećanje od 24 odsto u odnosu na 2015. godinu (21,5 miliona evra).
Ovome su doprineli novi kod-šer sporazumi, koje je kompanija potpisala sa avio-kompanijama Er Sejšels i Montenegro erlajns, što je dovelo do povećanja ukupnog broja partnerstava na ukupno 19, kao i jačanje postojećih kod-šer sporazuma, posebno sa kompanijama Erberlin i Etihad ervejz. – stoji u saopštenju.
– Zadovoljni smo što smo zabeležili neto profit od blizu milion evra u 2016. godini i pored značajnih investicija u naše poslovanje.
Ove godine usmereni smo na jačanje naših komercijalnih rezultata, unapređenje efikasnosti našeg poslovanja, kao i na kontrolu troškova i stabilnost bilansa stanja. Početkom 2017. prešli smo na Sabre sistem za rezervacije i prijavljivanja na let, koji je omogućio Er Srbiji da uvede nove personalizovane usluge i podstakne povećanje prihoda, pružajući istovremeno značajan potencijal za digitalizaciju naših usluga. Nedavno smo preuredili i našu flotu uskotrupnih aviona erbas A319 i A320 sa 1.500 novih rekaro sedišta, povećavši kapacitet širom naše mreže letova na kratkim linijama, a rezultat toga je veća konkurentnost Er Srbije.
Konkurentsko okruženje se brzo menja, ne samo usled većeg broja avio-kompanija koje lete ka našem matičnom aerodromu u Beogradu, već i zbog većeg broja alternativnih sekundarnih aerodroma u regionu.
Da bismo osigurali postizanje pozitivnih rezultata i u budućnosti, moramo da nastavimo da odgovaramo zahtevima tržišta i da se prilagođavamo u našem poslovanju. S jedne strane to znači da iskoristimo naše investicije u tehnologiju da bismo ostvarili prihod i ponudili putnicima veći izbor, dok s druge strane istovremeno poslujemo uspešnije i efikasnije da bismo smanjili troškove.
Mi imamo jasne komercijalne smernice i snažno smo usmereni na ostvarivanje naših poslovnih ciljeva koje su utvrdili strateški partneri, Vlada Republike Srbije i Etihad ervejz. – izjavio je direktor kompanije Dane Kondić.
Er Srbija je u 2014. godini prihodovala 2,7 a u 2015. 3,9 miliona evra.


The post Er Srbija u 2016. godini zaradila 900.000 evra; Kondić: Ove godine kontrolišemo troškove appeared first on Tango Six.

Nastavak na TangoSix.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Er Srbija" u 2016. godini zaradila 900.000 evra; Kondić: Ove godine kontrolišemo troškove

Izvor: Blic, 08.Avg.2017

Srpska nacionalna avio-kompanija "Er Srbija" zabeležila je neto profit od 900.000 evra u 2016. godini, što je treća godina zaredom da domaća vazduholovna kompanija beleži pozitivan finansijski rezultat...Ukupni operativni prihodi porasli su za pet odsto na 320 miliona evra, a prihodi od kod-šer...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.