Er Srbija i Montenegro airlines sa više letova u zimskom redu letenja

Izvor: TangoSix.rs, 28.Okt.2019, 10:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Er Srbija i Montenegro airlines sa više letova u zimskom redu letenja

Er Srbija prelazi na zimski red letenja koji će važiti do 28. marta 2020. godine. Tokom špica zimske sezone u decembru i januaru, srpska nacionalna avio-kompanija obavljaće 596 letova nedeljno što je za 90 letova ili za gotovo 18 odsto više u odnosu na isti period prošle godine. U manje frekventnom delu sezone obavljaće 532 nedeljna leta, što je za 102 leta ili za 24 odsto više u odnosu na isti period prošle zime, stoji u saopštenju kompanije.
– Ovogodišnja zimska mreža >> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << Er Srbije proširena je sa sedam novih destinacija za koje su putnici u proteklom periodu pokazivali najveće interesovanje. Nacionalna avio-kompanija će za Krasnodar leteti tri puta nedeljno, a za Madrid, Barselonu, Kairo, Rijeku, Helsinki i Kijev dva puta. Er Srbija će povećati i broj letova na popularnim linijama iz Beograda za Ljubljanu, Skoplje, Bukurešt, Larnaku, Solun, Tiranu i Veneciju. Linije koje su ovog leta uvedene iz Niša biće aktuelne i tokom zimske sezone, osim letnjih sezonskih letova za Tivat. Nacionalni avio-prevoznik će sa svoje nove baze Aerodroma Konstantin Veliki nastaviti da leti za Bolonju, Frankfurt Han, Fridrihshafen, Geteborg, Hanover, Karlsrue / Baden-Baden, Ljubljanu, Nirnberg, Rim i Salcburg.
Spremni za zimu / Foto: Uroš Mitrović, Tango Six Najfrekventnija destinacija ostaje Podgorica sa 21 nedeljnim letom, a slede je Cirih sa 19 i Ljubljana sa 17 nedeljnih letova tokom špica sezone u decembru i januaru. Među ostalim najfrekventnijim destinacijama su Beč sa 14, Pariz sa 13, Atina, Tirana i Zagreb sa deset, kao i Skoplje, Bukurešt i Amsterdam sa osam nedeljnih letova u istom periodu. Dnevni letovi za Berlin, Sofiju, Sarajevo, Prag, Milano i Rim biće aktuelni takođe tokom špica sezone, a istom dinamikom leteće se za Maltu i Sankt Peterburg tokom novogodišnjih i božićnih praznika. – saopštili su iz Er Srbije.
Zimski red letenja crnogorske nacionalne avio-kompanije počinje 27. oktobra i važiće do 28. marta 2020., saopšteno je iz ove kompanije.
– Montenegro Airlines planira da tokom predstojećeg zimskog perioda poveća broj letova u odnosu na prošlu godinu i to u dijelu uvođenja dvije dodatne rotacije za Ljubljanu, ponedjeljkom i četvrtkom.
Što se tiče ostalih redovnih avionskih linija ka kojima saobraća MA tokom cijele godine, neće biti značajnijih izmjena, ako se izuzme period oko novogodišnjih i božićnih praznika kada se zbog povećane potražnje uvode dodatne rotacije.
Tokom zimske sezone Montenegro Airlines će i dalje imati direktne letove do Beograda, Beča, Ljubljane, Moskve, Rima, Frankfurta, Pariza i Ciriha.
Iz Podgorice za Beograd letovi će se obavljati dva puta dnevno svim danima, sem petkom kada se saobraća tri puta. Iz Tivta za Beograd naši avioni će letjeti jednom dnevno svim danima, a ponedjeljkom, četvrtkom i subotom dva puta.
Sa glavnim gradom Austrije Crna Gora će biti svakodnevno povezana, a Italije svim danima osim ponedjeljkom čemu doprinosi saradnja sa kod-šer partnerima kompanijama Austrian Airlines i Alitalia.
Avioni Montenegro Airlinesa će saobraćati i dva puta sedmično za Frankfurt, Pariz i Moskvu uz uvođenje dodatnih letova u periodu od sredine decembra ove godine do sredine januara naredne. Ka Cirihu će MA saobraćati tri puta sedmično: srijedom, petkom i nedjeljom, a tokom zimske sezone obavljaće se i ugovorene serije čarter letova ka Bariju i Napulju. – stoji u saopštenju.

The post Er Srbija i Montenegro airlines sa više letova u zimskom redu letenja appeared first on Tango Six.

Nastavak na TangoSix.rs...






Povezane vesti

Pao profit HSBC-a

Izvor: B92, 28.Okt.2019

London -- Profit pre oporezivanja HSBC banke pao je 18 odsto na godišnjem nivou, na 4,8 milijardi dolara u tri meseca zaključno sa septembrom, saopšteno je iz te banke...Analitičari su predviđali da će dobit HSBC-a pre poreza opasti za 11 procenata na 5,3 milijarde dolara u trećem kvartalu, izveštava...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.