Izvor: B92, 22.Nov.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Epidemija žutice još traje

Niš -- U poslednja 24 časa Infektivnoj klinici u Nišu javilo se 12 novih pacijenata iz Niša i okolnih opština zbog žutice.

Oni su se javili sa kliničkom slikom zarazne žutice tipa A, a četvoro je zadržano na lečenju, saopštili su lekari. "Zbog dugog perioda inkubacije, koja traje od 15 do 50 dana, još se ne nazire kraj epidemiji" i ne može se sa sigurnošću tvrditi šta je njen izazivač, ističu epidemiolozi i infektolozi.

Na Infektivnoj klinici leži 30 pacijenata obolelih od akutnog virusnog hepatitisa A, a od 26. oktobra, kada je broj obolelih naglo počeo da raste, registrivano je oko 630 zaraženih tom bolešću iz Niša i okolnih opština.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.