Izvor: B92, 02.Sep.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Engleski za 1.300 oficira VS

Beograd -- Generalštab VS planira da oko 1.300 starešina do 2010. godine dostigne "zahtevano znanje engleskog jezika".

Radi se o nivoima prvog, drugog ili trećeg nivoa po standardu STANAG 6001, potrebnim za obavljanje dužnosti koje su predviđene formacijskim mestom, izjavio je načelnik Uprave za obuku i doktrinu pukovnik Petar Ćornakov.

On je u intervjuu magazinu Odbrana kauao da strategija učenja stranog jezika nikome neće ugroziti formacijsko mesto niti status >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u službi, i da nema razloga za strah od gubitka posla, jer će svako imati priliku i dovoljno vremena za usavršavanje.

"Suštinska novina je to da će učenje biti organizovano u jedinicama, u radno vreme, i smatraće se delom vojnostručne obuke, kursevi neće biti dobrovoljni nego obavezni, a polaznici koji ne uspeju da polože ispit moraće da nadoknade troškove nastave", rekao je Ćomakov.

Prema rečima Ćornakova neke starešine su iskoristile šanse koje su u proteklom periodu i stekle diplome poznavanja jezika, ali zbog čina, stručne osposobljenosti ili nedovoljnog iskustva ne mogu obavljati odrežene formacijske dužnosti niti mogu biti poslati u međunarodne misije.

U zavisnosti od potreba, kursevi u garnizonima biće intenzivni - u trajanju do tri meseca, poluintenzivni - do devet meseci, i induvidualni, koji bi trajali prema potrebi.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.