Izvor: B92, 23.Dec.2008, 02:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Energetsko-ekološki izazovi Balkana

Beograd -- Balkanska istraživačka mreža, BIRN, u galeriji Ozon održala je promociju nove knjige "Borba za energiju, u susret globalnom energetskom izazovu na Balkanu".

Ta knjiga je rezultat istraživanja deset novinara sa Balkana, dobitnika stipendija za novinarsku izuzetnost za 2008. godinu. Njihovi tekstovi bave se izazovima sa kojima se region suočava na polju energije, ekonomije, politike i kulture.

Novinarka B92 Aleksandra Stanković dobila je drugu nagradu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za svoj tekst o komercijalnom turizmu na Staroj planini, koji preti da ugrozi ekološku ravnotežu tog predela Srbije.

"Mislim da je ideja republičke vlade da revitalizuje taj kraj veoma pozitivna. Međutim, mislim da se to ne radi na pravi način, i da bi to trebalo da ima više sluha i senzibiliteta za očuvanje životne sredine”, rekla je Aleksandra Stanković.

"Ja sam u Austriji razgovarala sa tamošnjim 'zelenima’ i oni kažu da priroda nije ugrožena, zato tamo postoje jasni i precizni zakoni”, rekla je ona.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.