Izvor: B92, 24.Jan.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Elemirci protiv pogona Petrohemije

Zrenjanin -- Društvo za zaštitu životne sredine "Okanj" iz Elemira upozorilo na moguće zagađenje životne sredine u tom selu.

Postrojenje "Petrohemije" za spaljivanje tečnog ugljovodoničnog otpada trebalo bi da bude sagrađeno u krugu fabrike sintetičkog kaučuka u Elemiru, selu kraj Zrenjanina. Gradnjom pogona bilo bi povećano zagađenje životnog okruženja stanovnika Elemira i okoline, navodi se u saopštenju društva.

Dodaje se da ove godine bara Okanj u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Elemiru treba da bude proglašena za rezervat prirode i stavljena pod zaštitu države, kao jedna od tri slane bare u Vojvodini.

"Gradnja pogona bi to usporila ili potpuno zaustavila, a dodatnu zabrinutost izaziva i nedavna izjava pokrajinskog sekretara za zaštitu životne sredine i održivi razvoj Zoltana Đarmatija kojom se umanjuje eventualna opasnost od spaljivanja kancerogenog i opasnog otpada po životnu sredinu", naveo je Milan Jankov iz društva "Okanj".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.