Elektronska predaja prijava M-4

Izvor: NovaEnergija.net, 10.Mar.2016, 13:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Elektronska predaja prijava M-4

Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje, od 15. marta 2016. godine, omogućava poslodavcima elektronsko podnošenje zahteva i predaju prijave M-4 za 2015. godinu, preko web servisa ELEKTRONSKA PREDAJA PRIJAVA M-4 (E-M4) na sajtu Fonda. Po uspešno predatom zahtevu i prijavi M-4 poslodavac će dobijati ​​sistemski generisanu poruku Fonda da su zahtev i prijava primljeni. Datum podnošenja zahteva tretira se kao datum podnošenja prijave M-4.
M-4 podrazumeva prijavu podataka >> Pročitaj celu vest na sajtu NovaEnergija.net << za utvrđivanje staža osiguranja, zarade, naknade zarade, odnosno osnovice osiguranja i visine uplaćenog doprinosa za zaposlene.
Novim servisom Fond PIO omogućava poslodavcima da na vreme ispune svoje zakonske obaveze za 2015. godinu, jednostavno i bez čekanja na šalterima filijala Fonda, a osim elektronskog zahteva i popunjene prijave M-4, poslodavci neće dostavljati drugu dokumentaciju, jer će Fond proveru podataka unesenih u prijavu vršiti na osnovu podataka Centralnog registra obaveznog socijalnog osiguranja.
Novi web servis za elektronsko podnošenje zahteva vredi samo za dostavu prijava M-4 za 2015. godinu. Poslodavci koji u ovoj godini dostavljaju prijave M-4 za 2014. i ranije godine, zahteve će podnositi na način na koji su to činili i prethodnih godina, na šalterima Fonda, uz dostavu dokaza navedenih u zahtevu (financijska dokumentacija) ako imaju manje od 50 zaposlenih. U slučaju više od 50 zaposlenih, ne dostavlja se dokumentacija, već se kontrola podataka vrši u prostorijama poslodavca, u terminima usaglašenim sa samim poslodavcima.
Uvođenje usluge elektronskog podnošenja zahteva za dostavu prijave M-4, samo je prvi korak ka olakšavanju ove procedure za poslodavce i smanjenju dugih redova pred šalterima, s ciljem pronalaženja dugoročnog rešenja i prelaska na više nivoe elektronskog poslovanja.
Izvor: pio.rs
Foto: servisi.pio.rs

Nastavak na NovaEnergija.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NovaEnergija.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NovaEnergija.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.