Izvor: TangoSix.rs, 30.Okt.2020, 09:02

Ekvadoru isporučena prva dva helikoptera H145

Kompanija Erbas Helikopteri objavila je pre tri dana da je Ratnom vazduhoplovstvu Ekvadora isporučila prva dva helikoptera H145, čime je Ekvador postao prvi vojni korisnik ovog tipa helikoptera u Južnoj Americi. Saopšteno je da će u roku od godinu dana biti isporučeno ukupno šest helikoptera H145 koji je u RV Ekvadora nazvan ‘’Kobra’’ a ove letelice popuniće 22. borbeni puk u bazi Gvajakil. Osim 6 helikoptera ugovor obuhvata obuku 12 pilota i 15 >> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << tehničara kao deo operativnog programa obuke koji će biti sproveden u Ekvadoru.
– Veoma smo srećni što imamo novu opremu napredne tehnologije koja će nam pomoći da se suočimo sa operativnim izazovima naše države, gde su helikopteri visokih performansi potrebni za letenje u Andima na visini do 6000 metara, u džungli ili na obali – izjavio je pukovnik Franck Cevallos, komandant 22. puka RV Ekvadora.
– Zahvaljujući instaliranoj opremi, biće moguće brzo preći iz spasilačke u transportnu misiju, ojačavajući kapacitet vazduhoplovnih snaga za pružanje pomoći u katastrofama i drugim zadacima podrške zajednici – dodao je pukovnik Chiriboga, glavni oficir zadužen za vazduhoplovne operacije u RV Ekvadora.
Šest H145 pomoći će u izvršavanju zadataka vezanim za nacionalnu sigurnost, kao što su nadzor granice i borba protiv krijumčarenja droge, kao i izvođenje spasilačkih operacija na velikim visinama, medicinsku evakuaciju i pomoć u slučaju prirodnih katastrofa, tokom dana i noći. Ovaj širok spektar sposobnosti izvršenja zadataka moguć je zahvaljujući raznovsrnoj opremi koja uključuje kuku za teret, dizalicu za spasavanje, nosila, reflektor, optoelektronsku kameru za izviđanje.
– Želim da iskoristim priliku da čestitam RV Ekvadora, koje danas slavi 100 godina postojanja. Novi H145 će povećati njegove operativne sposobnosti zahvaljujući svojoj svestranosti i visokim performansama u uslovima velike nadmorske visine i visoke temperature, a omogućiće im i da se efikasnije i bezbrižnije suoče sa bilo kojim zadatkom – rekao je Julien Negrel potpredsenik komercijale Erbas Helikoptera u Latinskoj Americi koji je dodao da je Ministarstvo odbrane Ekvadora Erbasova mušterija već 40 godina i da ceni njihovo poverenje u Erbasov brend kada je reč o obnavljanju vazduhoplovnih sposobnosti helikopterima nove generacije.
Pratite Tango Six i na društvenim mrežama. Na Instagramu, Jutjubu, Tviteru i Fejsbuku.
The post Ekvadoru isporučena prva dva helikoptera H145 appeared first on Tango Six.

Nastavak na TangoSix.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.