Ekspoze Ane Brnabić: Zatvaranje transakcije koncesionog aranžmana „Nikole Tesle“ moguće u martu 2018.

Izvor: TangoSix.rs, 28.Jun.2017, 12:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ekspoze Ane Brnabić: Zatvaranje transakcije koncesionog aranžmana „Nikole Tesle“ moguće u martu 2018.

Predstavljajući ekspoze u Narodnoj skupštini, mandatarka za sastav nove Vlade Ana Brnabić osvrnula se i na sektor vazduhoplovstva.
Govoreći o koncesiji Aerodroma Nikola Tesla ona je navela:
– Stupićemo u koncesioni aranžman čime će budžet Republike Srbije direktno prihodovati više stotina miliona evra. Zatvaranje ove transakcije očekujemo već u martu 2018. godine. –
Za koncesiju beogradskog aerodroma trenutno se nadmeću konzorcijum koji čine kompanije „Meridiam >> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << Eastern Europe Investments“, „Zurich Airport“ i „Eiffage“, konzorcijum koji čine kompanije „GMR Infrastructure (Indija)“ i „Terna (Grčka)“, zatim „Vinci Airports“, južnokorejsko-kiparsko-turski konzorcijum koji predvodi „Incheon International Airport Corporation“ i konzorcijum koji čine kompanije iz Kine „Hainan Air Travel Service“, „HNA Airport Group“ i „China national aero-technology international engeneering corporation“.
U skladu sa rokovima iz javnog poziva za koncesiju „Nikole Tesle“, ove zainteresovane kompanije trebalo bi da podnesu svoje obavezujuće ponude početkom septembra, o čemu smo već pisali.
Rokovi za podnošenje neobavezujućih ponuda, kao i za odlučivanje o njima nekoliko puta su produžavani, a pitanje koncesije našlo se i pred sudom. Transparentnost Srbija (TS) tužila je Vladu Srbije Upravnom sudu u Beogradu zbog odbijanja da prema Zakonu o slobodnom pristupu informacijama dostavi ili objavi dokumente u vezi sa koncesijom za Aerodrom Nikola Tesla, preneo je Insajder.
Koncesija beogradskog aerodroma bila je tema i ekspozea prethodnog premijera, a danas predsednika Srbije, Aleksandra Vučića. 

The post Ekspoze Ane Brnabić: Zatvaranje transakcije koncesionog aranžmana „Nikole Tesle“ moguće u martu 2018. appeared first on Tango Six.

Nastavak na TangoSix.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.