Ekolozi iz sveta i Srbije čiste Vukov Tršić

Izvor: Glas javnosti, 02.Jun.2011, 07:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ekolozi iz sveta i Srbije čiste Vukov Tršić

LOZNICA - Učešćem u uređenju Tršića, rodnog mesta velikana naše kulture Vuka Karadžića, mladi Lozničani, sa 12 volontera iz više zemalja, na svojevrstan način doprinose očuvanju životne sredine i kulturnog nasleđa Jadra.

Četvrti po redu volonterski ekološki kamp, koji se ove godine ostvaruje u okviru projekta „Eko sajkl Tršić", okupio je goste iz naše zemlje, Japana, Južne Koreje, Meksika, Finske, Poljske, Slovačke, Francuske i Velike Britanije.

Mladi >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << volonteri čistiće divlje deponije na području Tršića, jedinstvenog muzeja na otvorenom, gde će raditi i na uređenju šumskih staza, koje će zatim da budu prilagođene pešacima i biciklistima, rekli su danas Tanjugu predstavnici organizatora.

Susret učesnika kampa sa novinarima planiran je sutra kada bi zastava, koja je jedno od osnovnih obeležja Međunarodne godine volontera, trebalo da bude podignuta u Tršiću, nakon čega će nastaviti svoj put po svetu, a sledeće odredište će joj biti Indija.

Volonteri, koji su počeli da pristižu u nedelju, biće u Vukovom rodnom kraju do 14. juna, a osim kampa, u okviru projekta biće održane zabavno-sportske aktivnosti, predstavljaće se udruženja mladih, a biće priređene i vršnjačke edukacije iz oblasti ekologije.

Projekat „Eko sajkl Tršić" ostvaruju loznička Kancelarija za mlade, Omladinski kreativni klub i Udruženje domaćina Tršić, a niz akcija koje će da budu održavane do oktobra, podržala je Ambasada Sjedinjenih Američkih Država sa više od 17.000 dolara.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.