Izvor: RTS, 25.Apr.2021, 11:48

Ekološka poruka za Cveti osvanula u Novom Beogradu

Hrišćani danas proslavljaju Cveti, kada se prema običaju bere cveće, ali ne unosi u kuću, već se drži u dvorištu u posudi sa vodom. Na jednoj klupi u Novom Beogradu osvanula je za taj praznik i ekološka poruka.
"Danas na Cveti nešto lepo uradi, donesi cvet, pa ovde zasadi", glasi poruka napisana na papiru i okačena na klupi u parku u Novom Beogradu.

Današnji dan po narodnom običajnom kalendaru počinje umivanjem vodom u kojoj >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << su juče, na Vrbicu, potopeljni cvetovi kako bi ukućani bili rumeni i zdravi.
Na Cveti se obično bere cveće, ali se ne unosi u kuću, već se drži u dvorištu u posudi sa vodom. Običaj je da se tog dana mladi međusobno daruju cvećem.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.