Izvor: B92, 07.Okt.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ekološka konferencija u Beogradu

Beograd -- Beograd će, od 10. do 12. oktobra, biti domaćin šeste ministarske konferencije "Životna sredina za Evropu".

Na konferenciji će biće prisutni ministri iz 56 zemalja, ali i brojni predstavnici međunarodnih i nevladinih organizacija. Pomoćnik ministra za zaštitu životne sredine Milan Stegić kaže da će se tokom dva dana raspravljati o merama koje su do sada preduzimane, ali i budućim koracima kako bi se sprečilo zagađenje.

Stegić kaže da Srbija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ima i stvari kojima može i da se pohvali. "Postoji niz zakona koji su usvojeni. Radi se trenutno na usvajanju i razradi ključnih zakona iz domena zaštite životne sredine, usvojen je Kjoto protokol, a sa druge strane postoji i nekoliko veoma svetlih primera kada govorimo o domenu zaštite životne sredine", kazao je Stegić.

On je kao primere naveo koristi koje Klinički centar ima uvođenjem prirodnog gasa u kotlarnicu te ustanove, i Viktoriju oil, jedinu fabriku u regionu koja se bavi proizvodnjom biodizela.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.