Izvor: B92, 09.Nov.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Egzit postao stavka u budžetu

Beograd -- Ministar finansija u ostavci Mlađan Dinkić poslednji potpis u tom svojstvu stavio na Protokol o saradnji Ministarstva i Egzita.

Mlađan Dinkić je izjavio da je svoj potpis na taj dokument stavio zato što je Egzit najpoznatiji srpski brend i da je na promociji Srbije učinio više nego mnoge diplomate kojima je to bio posao. Tim protokolom Egzit postaje stavka u budžetu u sledeće tri godine, i to u minimalnom iznosu od 30 miliona dinara godišnje.

Generalni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << menadžer Festivala Egzit Bojan Bošković kaže za B92 da će to znatno doprineti finansijskoj stabilnosti Festivala. "Mi smo do sada mnogo vremena gubili na to da ubedimo državu i državne institucije u to da treba pomagati ovakvu inicijativu", kaže on.

"Ovo je i dalje dosta neuređeno tržište za organizaciju koncerata, a mi ne možemo da naplaćujemo komercijalnu cenu karte. Ne želimo elitistički festival, već festival na koji će moći da dođu mladi, prvenstveno iz Srbije", kaže on.

Egzit protiv Egzita

Jedan od osnivača Festivala Egzit Dušan Kovačević podneo je danas tužbu protiv nekoliko članova Udruženja Egzit i optužio ih da su nelegalno preregistrovali Internet-domen www.egzitfest.org.

Kovačević je optužio generalnog menadžera Festivala Bojana Boškovića da je, bez njegove saglasnosti, preregistrovao domen na sebe.

"Kako je celokupna prodaja karata za ovogodišnji festival išla preko tog domena, reč je o ozbiljnom krivičnom delu čiji bi počinioci mogli završiti u zatvoru", naveo je Kovačević u saopštenju.

Kovačević na ime odštete traži od tuženih 40 miliona dinara, a tužba je podneta protiv Udruženja Egzit, Bojana Boškovića, Ivana Milivojeva, Vladana Jolera i Internet-provajdera Verat iz Beograda i Neobi iz Novog Sada.

Kovačević je najavio da će podneti i tužbu protiv Udruženja Egzit zbog zloupotrebe žiga i autorskog dela Egzita, kojom će tražiti privremenu meru zabrane udruženja za korišćenje brenda dok sporna situacija ne bude rešena.

Bojan Bošković je rekao da će sve nesuglasice u vezi s vlasničkim i autorskim pravima biti rešene van suda. Bošković je rekao da ima dosta nesuglasica u timu Egzita, ali da će one biti rešene sporazumom.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.