Egereši posetio Sombor zbog fašističkih grafita

Izvor: Studio B, 01.Feb.2011, 18:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Egereši posetio Sombor zbog fašističkih grafita

Predsednik Skupštine Vojvodine Šandor Egereši izjavio je Somboru da su poruke koje raspiruju versku i nacionalnu mržnju i koje veličaju fašizam posebno opasne kada se dešavaju u višenacionalnoj Vojvodini.

"Skladan suživot, tolerancija, multikulturalnost, multinacionalnost i višejezičnost su suština našeg identiteta. Bez toga nema ni Vojvodine", rekao je Egereši nakon razgovora sa predstavnicima gradskih vlasti, policije i tužilaštva u Somboru.

On je dodao >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << da veruje da će policija veoma brzo razrešiti slučaj ispisivanja antisemitskih i fašistickcih grafita na zgradi Jevrejske opštine u Somboru i u jednom romskom naselju.

Egereši je najavio da će pokrajinski organi vlasti nastaviti da sarađuju sa policijom posebno na polju prevencije međunacionalnih incidenata.

Istakao je da je zahvaljujući toj saradnji broj takvih incidenata u protekloj godini smanjen za 26 odsto u odnosu na 2009. godinu.

Egereši je razgovarao gradonačelnikom Sombora Nemanjom Delićem, načelnikom Policijske uprave Sombor Sašom Dmitrašinovićem, višim javnim tužiocem Miroslavom Krkelićem i predstavnicima Jevrejske opštine.

Antisemitski i fašistickci grafiti u protekle dve sedmice dva puta su ispisivani na zgradi Jevrejske opštine i u romskom naselju, a protiv nepoznatih počinilaca podneta je krivična prijava.

Gradonačelnik Nemanja Delić rekao je da takvi grafiti duboko vređaju sve građane ovog grada, koji odlikuje "skladan suživot i tolerancija".

Načelnik Policijske uprave Sombor Saša Dmitrašinović istakao je da je rešavanje ovog slučaja prioritet u radu somborske policije, te da se sprovode sve operativne radnje kako bi on bio što pre rešen.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Egereši u Somboru

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Feb.2011

SOMBOR -..Predsednik Skupštine Vojvodine Šandor Egereši izjavio je danas u Somboru da su poruke koje raspiruju versku i nacionalnu mržnju i koje veličaju fašizam posebno opasne kada se dešavaju u višenacionalnoj Vojvodini..."Skladan suživot, tolerancija, multikulturalnost, multinacionalnost...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.