Izvor: Blic, 24.Feb.2009, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ETF plaća četvorici profesora po 100.000 dinara za povredu časti

Elektrotehnički fakultet (ETF) Univerziteta u Beogradu je obavezan na osnovu sudske odluke da plati četvorici profesora tog fakulteta po 100.000 dinara, na ime naknade nematerijalne štete zbog povrede časti i ugleda.

Tužbu protiv fakulteta su još 2001. podneli profesori Borivoje Lazić, Dejan Živković, Jovan Radunović i Slavoljub Marjanović, rekao je Tanjugu dekan ETF-a prof. dr Miodrag Popović, ističući da je presuda Prvog opštinskog suda doneta u decembru prošle >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << godine postala pravosnažna i izvršna.

Četvorici profesora je, zajedno sa još jednom grupom predavača, od 1998. do kraja 2000. po odluci tadašnjeg dekana Vlade Teodosića bilo onemogućeno da drže nastavu, zabranjivan im je ulazak u zgradu, premeštani su na neodgovarajuće poslove, pošto su odbili da potpišu ugovor o radu po tadašnjem zakonu o univerzitetu, objasnio je Popović.

Obezbeđenju je bilo naređeno da profesore ne pušta u zgradu, neki od njih su iznošeni sa radnih mesta na ulicu, nisu imali odgovarajuće uslove rada...

Dekan Popović je izrazio čuđenje zbog čega su profesori, od kojih je većina u međuvremenu penzionisana, tužili fakultet, a ne tadašnjeg dekana, ocenivši da „to nije korektno”.

Profesori Lazić i Marjanović u izjavama Tanjugu okarakterisali su komentar dekana Popovića kao „naprijatan”.

„Meni Teodosić nije naneo zlo kao građanin, nego kao dekan ETF-a”, rekao je Marjanović, dodajući da bi možda bilo drugačije da je fakultet na bilo koji način pokrenuo pitanje lustracije.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ćutanje će nam doći glave

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 23.Feb.2009, 23:37

Sud u Beogradu doneo je prošle nedelje presudu da Elektrotehnički fakultet četvorici, danas penzionisanih, profesora na ime odštete zbog izbacivanja s fakulteta, sprečavanja održavanja nastave i raznih maltretiranja u Miloševićev ..

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.