[EKSKLUZIVNO] „Teleoptik“ iz Zemuna i „Sloboda“ iz Čačka dobavljači za „dron-ubicu“ RW-24 kompanije „Adasi“ iz Ujedinjenih Arapskih Emirata

Izvor: TangoSix.rs, 21.Nov.2019, 11:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

[EKSKLUZIVNO] „Teleoptik“ iz Zemuna i „Sloboda“ iz Čačka dobavljači za „dron-ubicu“ RW-24 kompanije „Adasi“ iz Ujedinjenih Arapskih Emirata

Srpska vazduhoplovna industrija polako postaje dominantno fokusirana na razvoj i proizvodnju dronova budući da sada možemo nabrojati više aktivnih projekata besposadnih letelica nego onih sa posadom.
U prilog ovoj tvrdnji ide i izjava koju je ekskluzivno za Tango Six dao v.d. pomoćnika ministra odbrane za materijalne resurse dr. Nenad Miloradović. On je na vazduhoplovnom sajmu u Dubaiju našem portalu potvrdio da je srpska namenska industrija jedan od ključnih dobavljača >> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << kompanije Adasi za njihov „killer-drone“ RW-24 koji je bio jedan od istaknutijih eksponata na štandu novoosnovanog konglomerata koji je ujedinio najinovativnije kompanije namenske industrije Ujedinjenih Arapskih Emirate, kompanije „Edge“.
Kako je Miloradović objasnio, Srbija u projektu RW-24 učestvuje u „zajedničkom razvoju“, što se najverovatnije odnosi na inženjerski deo posla ili opitovanje u aero-tunelima (UAE nema aero-tunel) i konkretnije sa kompanijama „Teleoptik“ iz Zemuma i „Slobodom“ iz Čačka koje proizvode elektro-optički sistem i najverovatnije bojevu glavu za letelicu.
„Killer drone“ koncept sve popularniji, Srbija dodaje fleksibilnije navođenje od predefinisanih geografskih tačaka / Foto: Petar Vojinović, Tango Six Proizvođač, kompanija „Adasi“ RW-24 opisuje kao rešenje koje obezbeđuje autonomnu sposobnost dejstva protiv raznih tipova zemaljskih ciljeva. Navigacioni i posledično sistem upravljanja letom bazira se na GNSS-u (GPS, GLONASS i drugi). Naglašava se, što je verovatno srpski udeo u ovom delu priče, da se preciznost oružja može povećati sistemom koji su sebi sadrži glavu za optičko samonavođenje. Deklarisani domet je 100 kilometara, autonomija leta je 2 sata, brzina krstarenja je veća od 130 km/č, proizvođač tvrdi da se letelica može lansirati za manje od 20 minuta sa masom na lansiranju od 45 kilograma.
RW-24 iz ptičije perspektive / Foto: Petar Vojinović, Tango Six Miloradović je naglasio da se saradnja sa Emiratima uspešno odvija u vojno-obraznovnom segmentu, da Srbija već više godina školuje njihove kadrove i da je osim projekta RW-24 „u toku još nekoliko projekata naoružanja za bespilotne letelice“.
Više detalja o ovom projektu i o srpsko-emiratskoj saradnji pogledajte u intervjuu koji smo uradili sa pomoćnikom ministra na sajmu u Dubaiju:

 

The post [EKSKLUZIVNO] „Teleoptik“ iz Zemuna i „Sloboda“ iz Čačka dobavljači za „dron-ubicu“ RW-24 kompanije „Adasi“ iz Ujedinjenih Arapskih Emirata appeared first on Tango Six.

Nastavak na TangoSix.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srpske kompanije jedan od ključnih dobavljača delova za "dron-ubicu" RW-24

Izvor: B92, 21.Nov.2019

Dubai -- Srpska vazduhoplovna industrija polako postaje dominantno fokusirana na razvoj i proizvodnju dronova...Veća proizvodnja dronova moguća je zbog toga što sada možemo nabrojati više aktivnih projekata besposadnih letelica nego onih s posadom...Ovu tvrdnju potvrđuje i izjava koju je ekskluzivno...

Nastavak na B92...

Srpske kompanije jedan od ključnih dobavljača dijelova za "drona-ubicu"

Izvor: Nezavisne Novine, 21.Nov.2019

Srpska vazduhoplovna industrija polako postaje dominantno fokusirana na razvoj i proizvodnju dronova. Veća proizvodnja dronova moguća je zbog toga što sada možemo nabrojati više aktivnih projekata besposadnih letjelica nego onih sa posadom.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.