Izvor: TangoSix.rs, 02.Avg.2023, 11:03

[EKSKLUZIVNO] Prva fotografija prvog Er Srbijinog Embraera E195

Kako je Tango Six juče javio, drugi Embraer koji će se pridružiti floti srpskog nacionalnog avio-prevoznika na putu je prema Evropi.
Embraer E195AR N361AZ fotografisan je juče na aerodromu Kefavlik nakon svog prvog lega relociranja u Evropu. AR je skraćenica od „Advanced Range“. Embraer svoje E195 nudi u tri verzije: standardna (STD), Long-Range (LR) i Advanced Range (AR). Advanced range verzija je zapravo long-range ali sa ojačanjima strukture koji letelici omogućuju >> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << povećanje maksimalne težine na poletanju (MTOW) što se prevodi na povećanje kapaciteta u kontekstu nosivosti plaćenog tereta (putnika i prtljaga). AR ima za 743 kilometra veći dolet od LR (ukupno 4.077 kilometara).
Ovaj Embraer biće prvi koji je ofarban u kompletan Er Srbijin livery, za razliku od delimičnog rešenja koje je primenjeno na prvom E190.
Kako je Tango Six javio krajem juna, Er Srbija je odlučila da Embraeri postanu dugoročno rešenje koje će zakrpiti rupu u kapacitetu tokom najvećeg širenja u istoriji ovog avio-prevoznika.
Kako je prekjuče izvestio ExYu Aviation, E195 se nakon isporuke Marathonu očekuje u saobraćaju od 12. avgusta. E195 biće 23. letelica u floti kompanije i njen četvrti tip.
Kako smo ranije izvestili, Er Srbijin plan je da u nekom trenutku počne sa obukom svojih posada za ovaj tip i nastavi da ga koristi po „dry-lease“ principu. Do tada, kako je Avioportal izvestio, prvi turnus Er Srbijinih posada činiće nekadašnje posade Er Montenegra.

The post [EKSKLUZIVNO] Prva fotografija prvog Er Srbijinog Embraera E195 appeared first on Tango Six.

Nastavak na TangoSix.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.