EKOLOZI NAGRADILI KURIR

Izvor: Kurir, 26.Jan.2011, 09:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EKOLOZI NAGRADILI KURIR

BEOGRAD - Ekološki pokret Srbije i Savez ekoloških organizacija nagradili Kurir! Zbog otkrića da Ministarstvo poljoprivrede sprema izmenu Zakona o genetski modifikovanim organizmima - posle čega se javnost pobunila, a ministar odlučio da stopira spornu izmenu - naš list je dobio priznanje od najstarije „zelene organizacije“ u Srbiji.

BEOGRAD - Ekološki pokret Srbije i Savez ekoloških organizacija nagradili Kurir!

Zbog otkrića da Ministarstvo poljoprivrede >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << sprema izmenu Zakona o genetski modifikovanim organizmima - posle čega se javnost pobunila, a ministar odlučio da stopira spornu izmenu - naš list je dobio priznanje od najstarije „zelene organizacije“ u Srbiji.

- Zahvaljujući vama, koji ste prvi prepoznali značaj i važnost bitke protiv GMO, građani, ali i mnogi poslanici su progledali, a ministar je uhvaćen u laži! Sve je to uticalo da zakon o GMO ostane nepromenjen, to jest da se ne dozvole uvoz, proizvodnja i prodaja GM hrane. Kurir nam je decu sačuvao od zagađenja, i to je nešto što niko ne može osporiti - izjavio je direktor Ekološkog pokreta Novog Sada Nikola Aleksić prilikom uručivanja povelje glavnom i odgovornom uredniku Branislavu Bjelici i novinarki Kurira Katarini Martić za izuzetan doprinos angažovanom istraživačkom novinarstvu. On je dodao da su i drugi mediji upravo zahvaljujući Kuriru počeli da se interesuju za ovu temu.

- Ovo je dokaz da Kurir nije samo „žut“, već i „zelen“ - šaljivo je rekao glavni i odgovorni urednik Kurira Branislav Bjelica prilikom primanja povelje i dodao da će

Kurir mnogobrojnim „ekološkim temama“ nastaviti da informiše svoje čitaoce o opasnostima koje prete našem zdravlju. Inače, Ekološki pokret Srbije juče je svim poslanicima Srbije predao pismo u kome ukazuje na kršenje Ustava i četiri zakona ukoliko u budućnosti odluče da izmene sporni zakon.

(E. K.)

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Dragin: Proizvodimo zdravu hranu

Izvor: S media, 26.Jan.2011

U Srbiji je zabranjena proizvodnja genetski modifikovane hrane i odgovorno tvrdim da se u našoj zemlji proizvodi i jede zdrava hrana, kazao je danas ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Saša Dragin...``Zato nije čudo što smo do sada izvezli hranu u vrednosti od 2,5 milijarde evra, a...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.