Izvor: RTV 5, 25.Jul.2012, 21:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EI Niš pred likvidacijom? (video)

Upravni odbor i generalni direktor, prema novom zakonu o privrednim društvima, ne mogu da upravljaju Elektronskom industrijom Niš. Agencija za privredne registre zapretila je likvidacijom, ako se upravljačka struktura ne promeni, kaže direktor Ei Displeja, jednog od preduzeća u sasatvu Elektonske industrije.
"Ostavljen je rok od trideset dana. Do tada bi trebalo da bude sazvana skupština Ei, koja treba sprovede promene. Ako se to ne uradi svi radnici ostaju bez posla", kaže Ivan Đorđević, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTV 5 << direktor Ei Displeja. Ovo nije jedini problem radnika Elektronske industrije. Asocijacija slobodnih i nezavisnih sindikata protestovala ispred zgrade Holdinga, jer kako kažu predstavnici sindikata, od smene generalnog direktora, zaposleni nisu primili ni jednu platu. Od 15. Decembra prošle godine, kada je za direktora postavljen Božidar Pterović, zaposleni ne primaju mesečni dohodak.", navodi Predrag Blagojević iz ASNS-a. 

Vršilac dužnosti generalnog direktora Ei holdinga, Božidar Petrović, javnosti se obratio pisanim saopštenjem u kojem se kaže da su za plate radnika odgovorni direktori preduzeća iz sastava Elektronske industrije. Kaže se i da ASNS od juna ove godine više nije reprezentativni sindikat Elektronske industrije.

Nastavak na RTV 5...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTV 5. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTV 5. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.