Džudžević: U Srbiji obeležavati sećanja na žrtve Srebrenice

Izvor: S media, 11.Jul.2011, 17:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džudžević: U Srbiji obeležavati sećanja na žrtve Srebrenice

Esad Džudžević, predsednik izvršnog odbora BNV, izjavio da 11. jul treba proglasiti Danom sećanja na genocid u Srebenici i treba ga obeležavati i u Srbiji. Srbija šalje poruku svetu da je opredeljena za mir i demokratiju.

Predsednik Izvršnog odbora Bošnjačkog nacionalnog veća u tehničkom mandatu Esad Džudžević ponovio je danas zahtev da se i u Srbiji 11. jul proglasi Danom sećanja na genocid u Srebrenici 1995. godine.

"Delo": Istorija na >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Balkanu se ponavlja

Čeda Jovanović: Dan sećenja na Srebrenicu i u Srbiji

BiH: Dan žalosti 11. jul

"Podržavajući priznanja Evropskog parlamenta o 11. julu kao Danu sećanja na srebrenički genocid u celoj Evropskoj uniji i prikladnim odavanjem počasti žrtvama genocida u Srebrenici, Republika Srbija ispunila bi svoju medjunarodnu obavezu i na taj način poslala poruku svetu da pripada savremenim evropskim društvima opredeljenim za mir i demokratiju", rekao je Džudžević na konferenciji za novinare.

On je ponovio da Dan sećanja predstavlja i podsećanje javnosti na "stogodišnje negiranje i pokušaj zatiranja Bošnjaka na ovom prostoru".

Džudžević je rekao i da je u organizaciji tog veća više stotina gradjana prisustvovalo sahrani stradalih Bošnjaka u Potočarima, kao i da su dve odvojene delegacije tog veća obišle groblje u Starčeviću i spomenik u Prijepolju, posvećen Bošnjacima koji su oteti u Štrpcima.

(Beta)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.