Džohar Carnajev prestao da odgovara na pitanja

Izvor: Vostok.rs, 26.Apr.2013, 08:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džohar Carnajev prestao da odgovara na pitanja

26.04.2013. -

Osumnjičeni za organizaciju terorističkog napada na maratonu u Bostonu Džohar Carnajev je prestao da odgovara na pitanja istrage nakon što su mu pročitana ustavna prava, kao i pravo da ne svedoči protiv samog sebe i da odgovara samo u prisustvu advokata.

Pre toga je Džohar već priznao agentima Federalnog istražnog biroa da su upravo on i njegov brat Tamerlan odgovorni za teroristički akt u Bostonu.

Advokat 19-godišnjeg Džohara Carnajeva će >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << biti Mirijam Konrad, kojoj nije prvi put da predstavlja teroriste pred sudom. Osim toga smatra se da je Konradova jedna od najboljih advokata Nove Engleske.

Izvor: Glas Rusije, foto: EPA    

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Džohar Carnajev dobio branioca

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 25.Apr.2013, 15:23

Jedan od najcjenjenijih državnih advokata SAD Mirjam Konrad  braniće za bombaški napad u Bostonu optuženog Džohara Carnajeva, javila je mreža ABC. "Ona je izvrsna, oštra, mudra i istrajna“, rekao je Tamar Birkhed, profesor sa pravnog fakulteta Univerziteta Sjeverna Karolina. Mirijam Konrad...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.