Izvor: B92, 13.Jul.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džo prodaje bager

Beograd -- Ljubisav Đokić odlučio da proda bager, jedan od simbola rušenja režima Slobodana Miloševića, 5. oktobra 2000.

Na taj potez navelo ga je teško materijalno stanje u kom se našao. Mašina je danas na stovarištu u beogradskom naselju Bele vode i nije u voznom stanju. Bager koji je ušao u istoriju tako što je pomogao demonstrantima da zauzmu zgrade tadašnje Skupštine Jugoslavije i RTS-a danas se prodaje preko oglasa na Internetu.

Džoov bager više >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << od tri godine ne služi ničemu. Nema ni motor, limarija je propala, a gume su izduvane.

"Bager prodajem prvenstveno da bih imao od čega da živim", kaže Đokić.

"DOS-ova vlast mi nije vratila posed koji su mi uzeli još 1995, onda sam odlučio dok sam živ da prodam ovo i da vidim šta ću posle", kaže on.

Posle 5. oktobra ponudu za bager dobio je od Istorijskog muzeja, čiji su ga kustosi želeli u svojoj postavci.

Džo je tada hteo da ga da besplatno, ali to tada nije dozvolilo Ministarstvo kulture.

"Imam papire da sam slao dopis i nudio im bager. Ni pismeno ni usmeno mi nisu odgovorili, što znači da nisu zainteresovani i onda sam rešio da ga prodam preko Interneta", kaže Đokić.

"Kupiće ga neko, ipak to je bager koji je srušio poslednji komunistički režim u Evropi", kaže on.

Zainteresovani za bager marke o international treba da izdvoje 90.000 dolara, koliko ga ceni njegov vlasnik.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.