Dvostruko veći broj siromašnih

Izvor: S media, 18.Jul.2009, 17:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dvostruko veći broj siromašnih

Predsednik parlametarnog Odbora za suzbijanje siromaštva Snežana Stojanović Plavšić izjavila je FoNetu da se procenjuje da će se ove godine siromaštvo u Srbiji udvostručiti i da će ispod ili vrlo blizu linije siromaštva živeti 25 do 30 odsto stanovništva.

Prema najnovijim istraživanjima, u Srbiji je ispod linije siromaštva živelo 6,6 odsto ljudi. Ako se to udvostruči, znači da će 15 odsto ljudi živeti ispod linije siromaštva, rekla je Snežana Stojanović Plavšić, >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << navodeći procene da će isti procenat stanovništva živeti blizu linije siromaštva.

Povećanje broja siromašnih jeste trend ne samo u Srbiji, već i u svetu, pre svega zbog svetske ekonomke krize, ali se nadam da će kriza ubrzo proći i da će početi da se smanjuje trend rasta siromaštva, izjavila je Snežana Stojanović Plavšić.

Prema njenim rečima, najveći broj siromašnih je na jugoistoku Srbije.

"Razlike između regiona, u ekonomskom smislu, su jedan prema sedam, a između razvijenosti pojedinih opština su jedan prema 15, na štetu opština na jugoistoku. To su veoma ozbiljni problemi i bilo bi teško i mnogo razvijnijim zamljama da ih reše", ocenila je Snežana Stojanović Plavšić.

Ona je konstantovala da te razlike "mogu biti samo veće, budući da će se siromaštvo sigurno povećavati".

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.