Dvorski kompleks na Dedinju ponovo otvoren za posetioce

Izvor: Blic, 30.Mar.2017, 15:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dvorski kompleks na Dedinju ponovo otvoren za posetioce

Dvorski kompleks na Dedinju ponovo je danas otvoren za posetioce, a turisti će moći da ga posete svakog vikenda do 31. oktobra.

- Izuzetno mi je zadovoljstvo što imamo priliku da otvorimo još jednu turističku sezonu i što će naši građani, kao i svi turisti, i ove godine uživati u obilascima dvorova - rekao je prestolonaslednik Aleksandar Karađorđević, koji je zajedno sa princezom Katarinom otvorio sezonu redovnih turističkih obilazaka Dvorskog kompleksa.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
Ističući da za obilazak kompleksa postoji veliko interesovanje, kraljevski par je pozvao sve zainteresovane da posete dvorski kompleks i da u pratnji profesionalnih turističkih vodiča, u prijatnoj jednoiposatnoj šetnji, obiđu dvorski park, Kraljevski dvor, Beli dvor i dvorsku crkvu Svetog Andreja Prvozvanog, i upoznaju se sa istorijom ovog zdanja, kao i umetninama koje se u njemu nalaze.

Turistička organizacija Beograda (TOB) je, u saradnji sa saobraćajnim preduzećem "Lasta", organizovala danas promotivnu turu za predstavnike medija, a direktor TOB-a Miodrag Popović je tom prilikom kazao da je Dvorski kompleks jedna od značajnijih turističkih atrakcija u turističkoj ponudi grada Beograda.

- Ovo je već tradicionalno otvaranje ture razgledanja Dvorskog kompleksa, koji privlači veliku pažnju gostiju iz inostranstva, ali i velikog broja gostiju iz naše zemlje - rekao je Popović.

Dodao je da očekuje da će ova godina proteći još uspešnije nego prethodna, s obzirom na rekordan broj dolazaka domaćih i stranih gostiju.

- Nautičku sezonu smo nedavno otvorili. Već kreću turistička razgledanja Beograda sa vode. Sezona počinje i na Adi Ciganliji, odnosno na svim mestima koja predstavljaju glavne atrakcije - kaže Popović.

Nikolina Gatarić iz "Laste" ističe da je zajednički cilj TOB-a i ovog saobraćajnog preduzeća promocija jedinstvenog i kvalitetnog turističkog sadržaja koji će biti zanimljiv turistima.

- Razgledanje Dvorskog kompleksa je upravo jedan od takvih programa, koji počinje sa realizacijom od 1. aprila, i održavaće se vikendom. Pored toga kreće i sezona redovnog razgledanja grada otvorenim autobusom sa audio vodičem na osam svetskih jezika, dok je vikend rezervisan za izlet do Avalskog tornja - istakla je Gatarić.

Turistička organizacija Beograda organizovaće posete kraljevskim dvorovima svake subote i nedelje u dva redovna termina, od 11 i od 14 časova, uz mogućnost organizacije grupnih poseta tokom radnih dana uz prethodnu najavu.

Cena ulaznice od 650 dinara uključuje i organizovan autobuski prevoz sa turističkog stajališta na Trgu Nikole Pašića, ispred Skupštine Grada. Broj ljudi u grupi je ograničen na 50.

Škole, studentske organizacije i penzionerska udruženja dvorove na Dedinju mogu posetiti u okviru grupnih poseta svakog radnog dana u terminima od 10 do 14 časova.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.