Dvomesečni rezime akcije B92

Izvor: B92, 22.Jul.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dvomesečni rezime akcije B92

Beograd -- Zahvaljujući zajedničkoj akciji Instituta za transfuziju krvi i B92, tokom osam nedelja zabeležen značajan porast broja davanja krvi

Institut u ovom trenutku raspolaže stabilnim trodnevnim rezervama krvi, što do sada nije zabeleženo u letnjim mesecima. Trend rasta zabeležen je u transfuziološkom autobusu na Trgu Republike, ali i u Institutu za transfuziju krvi Srbije, organizovanim akcijama instituta na terenu i tokom akcije u gradovima centralnog regiona Srbije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u okviru letnje kampanje.

U periodu 28. maj - 22. jul prikupljeno je 10.260 jedinica krvi, 25 odsto više nego u istom periodu prethodne godine. U mobilnom transfuziološkom autobusu u ovom periodu prikupljeno je 2.940 jedinica krvi, više od tri puta više nego u istom periodu 2006.

Tokom tri sedmice letnje kampanje održane su akcije u 17 gradova centralnog regiona Srbije, gde je prikupljena 951 jedinica krvi, skoro dva puta više nego u prve tri nedelje letnje kampanje u 2006.

Na osnovu propozicija takmičenja u okviru letnje kampanje, najbolja promocija, najveći broj davalaca u odnosu na broj stanovnika i najveći broj građana koje su prvi put dali krv, preliminarna rang-listu tri mesta glasi: 1. Soko Banja, 2. Boljevac, 3. Kovin

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.