Izvor: B92, 15.Jun.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dvojezična lična karta

Subotica -- Vojvođanskom sekretaru za prava manjina, upravu i propise Tamašu Korhecu uručena je danas u Subotici dvojezična lična karta.

Karta je štampana na srpskom i mađarskom jeziku, a time je obeležen početak izdavanja dvojezičnih ličnih dokumenata Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije. Predviđeno je da u opštinama koje imaju više službenih jezika građani koji to žele od danas mogu dobiti ličnu kartu na srpskom i svom maternjem jeziku.

Ovo pravo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je zakonski garantovano još od početka devedestih, ali se vech skoro deset godina nije poštovalo sve do danas, pošto višejezični obrasci, jednostavno nisu štampani. I nove lične karte koje bi trebalo da se uvedu od nove godine biche višejezične.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.