Dvoje dece u Srbiji ima Kavasakijev sindrom, koji se povezuje sa kovidom 19

Izvor: RTS, 19.Maj.2020, 11:30

Dvoje dece u Srbiji ima Kavasakijev sindrom, koji se povezuje sa kovidom 19

Dvoje dece u Srbiji dobilo je takozvani Kavasakijev sindrom, koji se može dovesti u vezu sa kovidom 19.
Reč je o sindromu koji je uočen u Americi i Evropi pre tri-četiri nedelje, a na koji je Američki centar za kontrolu i prevenciju bolesti upozorio lekare širom planete.
Deca su na lečenju u Institutu za majku i dete u Beogradu.
Kavasakijeva bolest ili Kavasakijev sindrom je relativno retka >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << autoimuna bolest, a klinička slika uključuje vaskulitis, zapaljenje krvnih sudova.
Bolest se najčešće javlja kod dece ispod pet godina starosti.
Simptomi ove bolesti su temperatura, konjunktivitis, promene na usnama i usnoj duplji, promene na rukama i nogama, osip, uvećanje limfnih čvorova na vratu.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Dvoje dece u Srbiji ima Kavasaki sindrom koji se povezuje sa Covid-19

Izvor: Radio 021, 19.Maj.2020

Dvoje dece u Srbiji dobilo je takozvani kavasaki sindrom koji se može dovesti u vezu sa Covidom-19...Reč je o sindromu koji je uočen u Americi i Evropi pre tri-četiri nedelje, a na koji je Američki centar za kontrolu i prevenciju bolesti upozorio lekare širom planete...Deca su na lečenju u Institutu...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.