Izvor: B92, 10.Jun.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dve radnice VSCG štrajkuju glađu

Beograd -- Oko 30 otpuštenih civila Vojske SCG iz Niša, Vranja i Vojno-tehničkog instituta okupilo se ispred Ministarstva odbrane.

Cilj njihovog okupljanja jeste pružanje podrške koleginicama koje ispred tog ministarstva štrajkuju glađu. Milica Milošević i Vida Rnjak štrajkuju glađu već tri dana, a njima su se juče pridružile i Mirjana Ilić i Slađana Stojković iz Niša.

One su rekle novinarima da su posle 30 godina radnog staža ostale na ulici, bez >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << krova nad glavom, dodajući da su posle toliko godina rada u vojsci zaslužile da im makar stambeno pitanje bude rešeno. Slađana Stojković je rekla da prilikom otpuštanja civila iz VSCG nisu primenjivani nikakvi kriterijumi, iako je ministar odbrane Prvoslav Davinić javno obećao da će prilikom otpuštanja biti vođeno računa o stambeno ugroženim i samohranim majkama.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.