Izvor: Glas javnosti, 23.Apr.2010, 12:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dve lokalne TV u Valjevu ne emituju program

VALJEVO - Dve lokalne TV stanice u Valjevu, TV Valjevo Plus (TVA) i TV Marš, ne emituju program zbog duga za struju.

Kako je agenciji Beta juče rekao meštanin sela Mrčić, kod Valjeva, na čijoj su kući smešteni repetitori, radnici Distribucije su juče isključili struju zbog duga koji iznosi preko 150.000 dinara.

"Juče nisam bio tu kada su radnici Distribucije došli da isključe napajanje predajnika, pa nisam mogao da ih zamolim da to ne čine. Ja sam, međutim, pre >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << nekoliko dana, a i ranije, o svemu obaveštavao odgovorne u TVA i TV Marš, ali oni očito nisu reagovali", rekao je Milovan Stojković i dodao da se to "ne dešava prvi put".

Stojković kaže da su odnosi te dve TV kuće sa privatnikom iz Beograda "jasno regulisani", ali da i njemu "duguju novac za iznajmljivanje opreme od oko 180.000 dinara, kao i dug za struju koju je on ranije plaćao".

Taj privatnik je agenciji Beta danas potvrdio da mu TVA i TV Marš duguju novac, ali da taj dug ne uspeva da naplati.

Dodao je da je imao sastanak sa novim vlasnikom TVA Plus, Slobodanom Pavlovićem, koji mu je rekao da zaposleni u TVA "treba da zarade novac za struju i da to plate".

TVA i TV Marš imaju lokalne frekvencije koje su dobili na konkursu RRA. U TVA su agenciji Beta rekli da "ne znaju kada će nastaviti emitovanje programa", te da je "u toku sastanak zaposlenih u toj medijskoj kući".

TV Marš je od osnivanja privatna TV stanica, čiji je vlasnik Zoran Dovečer. Dug TV Marš je znatno manji od duga TVA Plus, ali takođe mesecima nije izmirivan.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.