Izvor: B92, 19.Jan.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dve godine za obnovu Gazele

Beograd -- Rekonstrukcija mosta Gazela u Beogradu treba da počne u julu, a radovi će trajati dve godine, najavljeno iz Puteva Srbije.

"Most neće biti zatvoren jer je to neizvodljivo, ali najveći problem će biti regulisanje saobraćaja tokom radova. Pokušaćemo da tranzitni saobraćaj kroz Beograd preusmerimo na Kružni put, ali će u svakom slučaju biti gužve", rekao je pomoćnik direktora Puteva Srbije Slavoljub Tubić.

Vrednost radova je oko 32 miliona evra, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Beograd snosi 25 odsto troškova, a ostatak će biti obezbeđen preko kredita Evropske investicione banke i Evropske banke za obnovu i razvoj.

"Projekat rekonstrukcije Gazele biće gotov za mesec dana i onda će biti raspisan tender za izvođača radova", rekao je Tubić.

Direktor Puteva Srbije Branko Jocić potpisao je danas ugovor s kompanijom Fresine intermost, koja će graditi novi drumsko-železnički most kod Sremske Rače, na granici s Bosnom i Hercegovinom.

Most će biti dugačak 400 metara, imaće dve kolovozne i jednu pešačku traku, a rok za završetak je 330 dana od početka radova.

Vrednost radova na izgradnji tog mosta je veća od 615 miliona dinara. Većina novca obezbeđena je iz Nacionalnog investicionog plana, a radovi treba da počnu čim nadležne institucije dostave neophodne dozvole za gradnju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.