Izvor: Blic, 07.Maj.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dušica Palačković novi dekan Pravnog fakulteta u Kragujevcu

Savet Pravnog fakulteta u Kragujevcu izabrao je danas prof. dr Dušicu Palačković za novog dekana te visokoškolske ustanove.

Od 17 članova Saveta fakulteta, najvišeg organa upravljanja, za profesorku Palačković glasalo je 15. Palačkovićeva predaje Građansko procesno pravo i za dekana ju je predložilo Nastavno-naučno veće Pravnog fakulteta. Pre imenovanja Palačkovićeve, Savet je verifikovao mandate šestorici članova tog tela, od kojih su pet iz nastavnog kadraga, a jedan >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << iz vannastavnog. Članovi Saveta su za predsednika tog tela izabrali prof. dr Snežanu Soković, umesto dosadašnjeg prof. dr Slobodana Svorcana.

Dosadašnji dekan Sveto Purić je u pritvoru od kraja februara, zbog sumnje da je učestvovao u aferi "Indeks", u kojoj je uhapšeno 17 bivših i sadašnjih profesora Pravnog fakulteta u Kragujevcu. Sa te funkcije je razrešen u martu. U pritvoru je i Svorcan. Afera "Indeks" otkrivena je 20. februara, kada je, zbog sumnje da su uzimali i davali mito za prodaju i kupovinu ispita i diploma na kragujevačkom Pravnom fakultetu, uhapšena jedna grupa profesora, a među njima i bivša pomoćnica ministra prosvete Emilija Stanković i dekan Purić.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.