Izvor: B92, 16.Nov.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Duplo više korisnika kuhinje

Kuršumlija -- Broj socijalno ugroženih stanovnika i potencijalnih korisnika narodne kuhinje u Kuršumliji udvostručen je u poslednjih godinu dana.

Sekretar Crvenog krsta u tom gradu Milomir Nikolić rekao je da je lokalni Crveni krst, zbog nedostatka novca, morao u julu da zatvori narodnu kuhinju, koju su finansirali Vlada Srbije i norveški Crveni krst, iako se broj njenih korisnika povećao sa 300 na 600.

"Ta narodna kuhinja bila je jedini izvor egzistencije za >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mnoge stanovnike Kuršumlije koji su posle zatvaranja fabrika i otpuštanja radnika ostali bez prihoda", dodao je on. Nikolić je naveo da je zatražena pomoć od Ministarstva za rad i socijalnu politiku i od Vlade Srbije, kao i da se svakog dana očekuje da stignu sredstva kako bi narodna kuhinja u Kuršumliji ponovo počela da radi.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.