Izvor: B92, 28.Jun.2008, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dunav se štiti i u Beogradu

Beograd -- U okviru proslave Dana Dunava, na arheološkom lokalitetu u Vinči predstavljen projekat zaštite sliva reke Bolečice koja se na ovom mestu uliva u Dunav.

Ova rečica je jedna od najzagađenijih pritoka Dunava u ovom delu sliva, jer se u nju uliva sva kanalizacija iz Vinče i okolnih sela. Zahvaljujući inicijativi Udruženja penzionera, golubara i lovaca iz Opštine Grocka, grad Beograd se uključio u rešavanje problema zagađene životne sredine u Vinči.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Gradski zavod za zaštitu zdravlja ispitaće zagađenost tog područja, i potom preduzeti konkretne mere zaštite životne sredine. Projekat će finansirati Grad Beograd, a u njemu učestvuje i japanska ambasada.

Manifestacija Dan Dunava se održava u svih 19 zemalja kroz koje ova reka protiče, ove godine pod sloganom Zajedno za čiste vode. Na više mesta na obali Dunava u Beogradu tokom vikenda održavaju se likovne radionice za decu, takmičenja u kuvanju riblje čorbe, čišćenje obale i akcije reciklaže otpada.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.