Dulić čisti Aranđelovac

Izvor: Glas javnosti, Tanjug, 22.Apr.2010, 07:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dulić čisti Aranđelovac

ARANĐELOVAC - Ministar za zaštitu životne sredine i prostornog planiranja Oliver Dulić obišao je juče deponiju u gotovo samom centru Aranđelovca i rekao da su iz Fonda za zaštitu životne sredine izdvojena sredstva kako bi se u naredna dva meseca saniralo to leglo zaraze.

- Putujući Srbijom, video sam mnogo ružnih mesta, a ovo je jedno od najružnijih i ne mogu da verujem da se ovaj problem godinama stvara i to sada nije više pitanje zaštite životne sredine, već je direktno >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << ugroženo ljudsko zdravlje - rekao je Dulić.

Da bi se sanirala deponija, koja se nalazi u samom centru naselja između blokova stambenih zgrada i domaćinstava sa oko 4.000 stanovnika, juče je potpisan sporazum između Fonda za zaštitu životne sredine i Javnog komunalnog preduzeća "Bukulja" o radovima koji su već danas počeli i nakon čijeg će završetka tu bili parkovski prostor.

Dulić je najavio i izgradnju reciklažnog centra u okviru gradske deponije, što je u skladu sa projektom ministarstva da svaki grad ili veće naselje dobije takav centar, a na JKP je da pripremi selekciju otpada.

Ministar je najavio i sufinansiranje neophodnih planskih dokumenata za urbanističko uređenje grada i podržao je preispitivanje dosadašnjih urbanističkih rešenja koja su dovela dotle da se planovi crtaju u skladu sa interesima pojedinaca.

- Mi se protivimo tome, jer opština mora da ima viziju sopstvenog razvoja koji se definiše kroz prostorni plan i urbanističke planove i mislim da je nekorektno da grupa ljudi koja ima novac kompletni urbanizam, projektovanje i planiranje, podrede tom novcu - rekao je Dulić.

Predsednik Privremenog organa opštine Vlada Gajić, prvi na listi "Demokratska stranka - Boris Tadić" i kandidat za predsednika opštine na vanrednim lokalnim izborima 25. aprila, kaže da će za finansiranje reciklažnog centra, vrednog 200.000 evra, najvećim delom obezbediti republički Fond za zaštitu životne sredine.

U projektu će manjim delom učestvovati opština, a zajedno će biti finansiran i završetak generalnog urbanističkog plana sa svim izmenama, kako bi se iznivelisali interesi i potrebe razvoja grada, privatnih investitora i građana.

Nastavak na Glas javnosti...






Povezane vesti

Početak izgradnje severnog kraka Koridora 10

Izvor: S media, 22.Apr.2010

Ministar životne sredine i prostornog planiranja Oliver Dulić izjavio je večeras u Beogradu da će sledeće nedelje početi izgradnja severnog kraka Koridora 10 - "prvog velikog koridora koji će se graditi sa gradjevinskom dozvolom". .."Svi tenderi koje je ova vlada raspisala bili su završavani...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.