Dulić:Prati se zagađenje iz Rumunije

Izvor: S media, 26.Apr.2011, 21:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dulić:Prati se zagađenje iz Rumunije

Ministarstvo životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja prati zagađenje kome su meštani Velikog Gradišta i okoline izloženi iz susedne Rumunije i javno će se oglasiti kada budu poznati svi parametri, izjavio je danas ministar Oliver Dulić.

"Svako kretanje prekograničnog otpada i zagađenje regulisano je međunarodnim protokolima i konvencijama čiji je član i naš sused Rumunija", rekao je on novinarima u Paraćinu, komentarišući žalbe građana na ugrožavanje >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << životne sredine teškim metalima i drugim opasnim sirovinama koje potiču iz rudnika u Rumuniji.

Dulić: Smanjiti negativne uticaje na životnu sredinu

Pregled kod Dulića 6.000 dinara

Dulić je najavio i gradnju separacije komunalnog otpada u Paraćinu, koja treba da još više poboljša zaštitu životne sredine ovog grada, a time će se znatno unaprediti rad reciklažne industrije u Srbiji.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.