Dulić: Posebni kontejneri za reciklažu skupi za Srbiju

Izvor: Blic, 17.Mar.2010, 22:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dulić: Posebni kontejneri za reciklažu skupi za Srbiju

Ministar za zaštitu životne sredine i prostorno planiranje Oliver Dulić izjavio je danas da bi postavljanje odvojenih kontejnera za materijale za reciklažu "u ovoj fazi" bilo preskupo za Srbiju.

"Planiramo da finansiramo reciklažna dvorišta i postavljanje kontejnera za reciklažni otpad. Namera nam je da u ovoj godini edukujemo ljude koliko je bitno recikliranje. Nećemo postavljati odvojene kontejnere za materijale za reciklažu, već će se oni bacati u jedinstvene kontejnere. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Postavljanje posebnih kontejnera bi u ovoj fazi bilo preskupo za Srbiju", rekao je Dulić u Subotici.

Dulić, koji je danas u okviru akcije "Zeleni karavan Srbije" obišao reciklažno dvorište javnog preduzeća Čistoća i zelenilo u Subotici, istakao je da će se akcija "Očistimo Srbiju" u ovoj godini fokusirati na projekte poput reciklažnog dvorišta.

On je rekao da je Zeleni karavan zamišljen kao mogućnost da predstavnici lokalnih samouprava direktno komuniciraju sa Ministarstvom.

Dulić se danas sastao i sa načelnicima tri severnovojvođanska okruga i predstavnicima lokalnih samouprava. Na pitanje o procesu legalizacije Dulić je rekao da je primetno da su mnoge opštine podigle cene legalizacije kako bi napunile budžet.

"Pozivam sve lokalne samouprave da prilagode cene realnom životu u Srbiji. Mislim da nije korektno to što su neke opštine uradile. Isto tako moram da upozorim da svi koji danas grade bez dozvole prave krivične delo. Vreme je da se tu stane i država u takvim slučajevima već počinje da deluje", rekao je Dulić.

"Cilj nam je da pokažemo odlučnost i da stojimo iza svake tačke zakona. Pre svega kada je reč o Zakonu o planiranju izgradnji. Mora da se poštuje svaki zakonski rok, opštine moraju da usvoje sve dokumente koje su dužne usvojiti u roku i tada će izdavanje dozvola biti brzo i lako", rekao je Dulić.

Dulić je rekao da će posle potpune primene zakona biti jasne i prava i obaveze svih investitora.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.