Dulić: Pola Srbije nema kontejnere i kante za smeće

Izvor: Blic, 17.Apr.2010, 22:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dulić: Pola Srbije nema kontejnere i kante za smeće

Ministar životne sredine i prostornog planiranja Oliver Dulić izjavio je danas da komunalni sistem ne može da pokrije celu teritoriju Srbije i da u gotovo polovini Srbije nema kontejnera, kanti i kamiona za čišćenje.

"Zato nastaju divlje deponije. Ne vredi da očistimo divlju deponiju a da obližnje selo ostavimo bez organizovanog sistema odnošenja smeća, jer će onda ljudi da spaljuju taj otpad i da ponovo štete prirodi. Potrebno je, dakle, investirati mnogo energije, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << napora i novca da se situacija popravi", rekao je Dulić na početku

čišćenja akcije Savskog jezera.

Dulić je istakao da je veliki problem što se očišćene divlje deponije veoma brzo ponovo napune đubretom.

Dodao je da će video nadzor biti postavljen na lokacijama na kojima razlog za nastajanje divljih deponija nije muka i nevolja, nego bahatost, a to su mesta na kojima se odlaže građevinski šut.

"Ove godine ćemo pokazati koliko su skupe kazne koje smo predvideli za protivzakonito bacanje otpada i koliko je velika naša energija i odlučnost da tome stanemo na put", rekao je Dulić.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.