Dulić: Građani mogu da prijave sumnju na korupciju

Izvor: Studio B, 24.Nov.2011, 13:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dulić: Građani mogu da prijave sumnju na korupciju

Ministarstvo životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja uvelo je od danas mogućnost da svi građani na sajtu tog ministarstva mogu da prijave sumnju na korupciju i zlopotrebe u radu službi tog resora.

Na veb-stranici Ministarstva http://www.ekoplan.gov.rs/src/index.php je postavljen link "prijavite korupciju" putem e-maila čime se otvara mogućnost prijavljivanja zloupotrebe u radu službi i sumnju na slučaj korupcije.

Ministar životne sredine, rudarstva >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << i prostornog planiranja Oliver Dulić rekao je agenciji Beta da treba navesti ime i prezime osobe za koju se sumnja da je umešana u korpciju, njeno radno mesto i kratak opis slučaja ili broj predmeta.

Dulić je naveo da će svaka prijava biti detaljno razmatrana i da će insistirati na uspostavljanju i poštovanju procedura u svim delatnostima ministarstva, među kojima je, između ostalog, izdavanje građevinske dozvole, tumačenje zakona, građevinske, rudarske i urbanističke inspekcije.

Uvedena je nova procedura za javne nabavke koje imaju za cilj sprečavanje svake mogućnosti nepravilnosti i zloupotreba, posebno u onima male vrednosti, kazao je ministar i dodao da je uvedena obaveza pozivanja najmanje pet, umesto propisana tri ponuđača.

Dulić je podsetio da je njegovo ministarstvo jedini organ državne uprave koji od nedavno sve javne nabavke objavljuje na zvaničnom sajtu ministarstva, iako to nije zakonska obaveza.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dulić: Građani mogu da prijave sumnju na korupciju

Izvor: EMportal, 24.Nov.2011

Ministarstvo za životnu sredinu, rudarstvo i prostorno planiranje uvelo mogućnost da svi građani na sajtu tog ministarstva prijave sumnju na korupciju i zlopotrebe u radu službi tog resora.

Nastavak na EMportal...

Prijava korupcije preko interneta

Izvor: RTS, 24.Nov.2011

Na sajtu Ministarstva životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja građani mogu da prijave sumnju na korupciju u okviru delatnosti tog portfelja. Ministar Oliver Dulić rekao da se to odnosi i na izdavanje građevinskih dozvola. ..Ministarstvo životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.