Dulić: Do kraja godine realizacija pet prioriteta

Izvor: Glas javnosti, 01.Maj.2011, 07:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dulić: Do kraja godine realizacija pet prioriteta

BEOGRAD - Ministar životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja Oliver Dulić izjavio je da je Ministarstvo za ovu godinu postavilo pet prioritetnih ciljeva koji se odnose na građevinarstvo i životnu sredinu.

- Prvi prioritet je završetak svih građevinskih projekata u okviru pomoći ovoj industriji, a očekuje se da će tokom godine biti aktivno 245 gradilišta - istakao je Dulić.

Prema njegovim rečima, Ministarstvo je kao prioritet izdvojilo i završetak projekta >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << masovne stanogradnje, koji podrazumeva da se u naseljima Stepa Stepanović i doktor Ivan Ribar izgradi 6.000 stanova.

Dulić je istakao da je treći prioritet započinjanje gradnje oko 1.700 socijalnih stanova u 17 gradova i opština u Srbiji. U oblasti životne sredine, Dulić je kao prioritete istakao podizanje reciklažne industrije i zapošljavanje 10.000 ljudi u reciklaži i obnovljivim izvorima energije.

Kao peti prioritet Ministarstva, Dulić je istakao akciju Očistimo Srbiju i najavio Veliko spremanje Srbije 4. juna.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.