Državni univerzitet u Novom Pazaru: Sutra počinje prvi upisni rok

Izvor: B92, 22.Jun.2021, 08:33

Državni univerzitet u Novom Pazaru: Sutra počinje prvi upisni rok

Na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru (DUNP) u srijedu, 23. juna, počinje prijavljivanje kandidata za upis u prvu godinu studija. Dokumenta se predaju do petka, 25. juna, saopšteno je iz te visokoškolske ustanove.

Kako je navedeno ove godine indeks Državnog univerziteta na 20 akreditovanih studijskih programa dobiće 1019 studenta, iz budžeta će se finansirati 684, a 335 biće na samofinansiranju.

Prijemne ispite budući brucoši polagaće 30. juna i 1. jula, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dok će 10. jula biti objavljena konačna rang lista. Od 12. do 16. jula treba da se završi upis.

Prema kvoti koju je odobrila Vlada Republike Srbije i objavljenom konkursu za upis u prvu godinu studija, oko 70 odsto studenata Državnog univerziteta u Novom Pazaru školovaće se o trošku budžeta, prenosi snews.rs.

Na Departmanu za pravne nauke ima 80, a na Departmanu za ekonomske nauke, gdje se izučavaju ekonomija i poslovna informatika, biće 110 mjesta. Isto toliko studenata upisaće se na Departman za filozofske nauke (u čijem sastavu su studijski programi: Psihologija i Vaspitač u predškolskim ustanovama).

Departman za filološke nauke (Srpska književnost i jezik i Engleski jezik i književnost) imaće 90 brucoša.

Na matematičkim naukama planiran je upis 110 studenata. Na Departmanu za tehničke nauke i studijskim programima: Računarska tehnika, Arhitektura, Građevinarstvo i Softversko inženjerstvo ima ukupno 214 mjesta. Na hemijsko-tehnološkim naukama predviđen je upis 50 brucoša.

Departman za biomedicinske nauke, (studijski programi: Biologija, Rehabilitacoja i Sport i fizičko vaspitanje), imaće ukupno 135 novih studenata. U okviru tog departmana je i studijski program osnovnih strukovnih studija pod nazivom Zdravstvena nega, gdje je planiran upis 60 studenata.

Na Departmanu za biotehničke nauke i studijskim programima: Agronomija i Prehrambena tehnologija upisaće se 60 brucoša i riječ je o budžetskim mjestima.

Studenti koji budu imali status samofinansirajućih, školarinu će plaćati između 50.000 i 60. 000 dinara, zavisno od toga koji studijski program odaberu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.