Državni dug blokira tunele

Izvor: Glas javnosti, 07.Nov.2009, 02:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Državni dug blokira tunele

BEOGRAD - Radnici preduzeća „Planum“ najavili su da će zatvoriti tunele na obilaznici oko Beograda jer im država duguje 800 miliona dinara. Akcija je najavljena za 10. novembar - dan kada je obilaznica svečano otvorena.

Ministarstvo za nacionalni investicioni plan ni posle godinu dana od završenih radova nije isplatilo „Planumu“ 800 miliona dinara za radove. Zbog tih dugovanja obilaznica od Ostružnice do Orlovače već je mesecima nebezbedna. Nadležni se nisu obazirali na >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << upozorenja od pre dva meseca kada smo objavili da tuneli na ovom potezu nisu sigurni jer nemaju svetla, a signalizacija kao i protivpožarni sistemi i ventilator uopšte ne rade. Situacija je sada još gora.

Dragan Aleksić, predsednik Samostalnog sindikata u „Planumu“, kaže da će u narednih nekoliko dana mašinama i kamionima blokirati obilaznicu jer su do sada na njihove zahteve svi ostajali gluvi.

Uskoro primopredaja

Zoran Drobnjak, direktor JP „Puteva Srbije“, kaže da ovo javno preduzeće nema ništa s tim već da ministarstvo za NIP duguje novac.

- Oni zbog toga i prete blokiranjem tunela, ali se nadam da do toga neće doći i to rešavamo u razgovorima sa predstavnicima „Planuma“. Takođe, očekujem da i Ministarstvo za NIP nađe način da isplati „Planum“. Kad je reč o struji i signalizaciji, Drobnjak kaže da će i taj problem uskoro rešiti jer je formirana komisija koja treba da izvrši primopredaju tunela kako bi oni prešli u nadležnost „Puteva Srbije“.

Ratomir Todorović, direktor „Planuma“, potvrdio nam je da radnici hoće da zatvore taj tunel jer nisu dobili četiri plate.

- I ja tu ne mogu ništa. A i bez njih tunel se mora zatvoriti jer je pre nekoliko meseci istekla privremena dozvola. Desetog novembra će biti godinu dana od kako je obilaznica puštena u saobraćaj. Čim su otvorili taj pravac, niko nas se više nije setio. Mi smo s našeg gradilišta, kao privremeno rešenje, davali struju za svetla i signalizaciju u tunelu. Međutim, zbog neplaćanja dugova struja nam je isečena i to još pre nekoliko meseci. Tako da tamo svetla i signalizacije više nema - kaže Todorović.

Prema njegovim rečima, dug je oko 800 miliona dinara.

- U to vreme 800 miliona dinara je iznosilo 10 miliona evra. Pogledajte samo koliko smo na tome izgubili - više od miliona evra, a banke su nas u međuvremenu ošišale s kamatom jer smo uzimali kredite da bi završili taj posao. Mogu samo da kažem od kada je Dragan Đilas otišao iz NIP to ministarstvo uopšte ne funkcioniše. On je svima redovno plaćao - ističe Todorović.

Inače, u Ministarstvu za NIP ni ovoga puta nisu hteli da odgovore zašto duguju Planumu i kada će platiti ove građevince.

Djilas je placao do izbora da bi se slikao.....treba zatvoriti tunel kada se budu slikali kod narednog u Resniku.

Đilas je redovno plaćao jer su išli izbori , a sada para nema u NIP-u, pa nesretnici koji su ga nasledili neznaju šta će.To je oprobani recept druga Mrkog i socijalista koji su svesrdno preneli 'novodemokratama', tj komunističkim ćerkama i sinčićima.A i direktori tih firmi su znali šta ih čeka ili su nesposobni pa se nisu obezbedili sa garancijama ili bar menicama-.

LAKŠE JE DA SE ČOVEK IZLEČI OD SVINJSKOG GRIPA

NEGO DA NOVAC NAPLATI OD NIP-a

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.