Država uplatila novac za povezivanje staža radnicima Metalac

Izvor: Glas javnosti, 30.Jul.2010, 07:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Država uplatila novac za povezivanje staža radnicima "Metalac"

IVANJICA - Za oko 110 radnika preduzeća "Metalac" iz Ivanjice, posle raskida kupoprodajnog ugovora sa bugarskom kompanijom "Bulcvet" zbog neizmirivanja ugovornih obaveza, država je uplatila novac za povezivanje 26 meseci radnog staža, od novembra 2007. do 31. decembra 2009. godine, javili su lokalni mediji.

Za ove namene uplaćeno je 17.888.622 dinara.

Prema rečima privremenog zastupnika kapitala Dragoslava Lišanina, mašinskog inženjera koga je na ovo mesto imenovala >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Agencija za privatizaciju, za mesec dana ovo preduzeće otići će u stečaj po sili zakona, ili pre ukoliko neko od poverilaca to zatraži.

On je rekao da se stiču uslovi da preduzeće "Metalac" ponovo bude predmet prodaje kapitala domaćim ili inostranim kompanijama, rekao je Lišanin za internet portal ivanjica.rs.

Za kupovinu je zainteresovana italijanska kompanija "Tecnokar" iz Spoleta, koja se bavi proizvodnjom priključnih vozila i traktorskih prikolica. Ova kompanija je spremna da u Metalac ulože tri miliona evra. Predstavnici "Tecnokara" boravili nekoliko puta u Ivanjici i razgovarali sa predstavnicima opštine i preduzeća "Metalac". Prema njihovom planu, preuzimanje "Metalca", čijih 70 odsto kapitala, posle raskida ugovora o privatizaciji ima država, bio bi pilot projekat.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.