Izvor: Danas, 13.Jun.2011, 20:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Država da uvaži Bošnjake kao svoje građane

Kenan Hajdarević, narodni poslanik LDP, i Enes Curić, menadžer ove partije u Novom Pazaru, u zajedničkom saopštenju podržali su osnivanje Bošnjačke akademije nauka i umetnosti (BANU), jer je to „događaj od najveće važnosti, koji se pamti i beleži velikim slovom u kalendaru“. Njih dvojicu čude negativne reakcije bošnjačkih predstavnika, iako „formiranje jedne ovakve institucije, koja predstavlja napredak, može biti samo podržano i pozdravljeno“.

Nastavak na Danas...






Povezane vesti

DSS: Isti cilj VANU i BANU

Izvor: Glas javnosti, 14.Jun.2011, 07:01

NOVI SAD - Usvajanje neustavnog Statuta Vojvodine otvorilo je vrata za antiustavno i antidržavno delovanje ekstremističkih grupa i pojedinaca u Srbiji i za osnovanje Vojvođanske akademije nauka i umetnosti (VANU) u Novom Sadu, kao i osnivanje Bošnjačke akadmije nauka i umetnosti (BANU) u Novom pazaru,...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.