Izvor: B92, 23.Feb.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Država će reagovati

Beograd -- Protiv pojedinih učesnika foruma internet sajta koji je pravio spisak Jevreja iz Srbije biće pokrenuta tužba.

Zamenik tužioca u Drugom opštinskom tužilaštvu u Beogradu, Branko Stamenković najavio je za B92 da će biti tuženi neki učesnici foruma na američkom nacističkom sajtu koji su objavili imena pojedinih građana Srbije, sa adresama i brojevima telefona, ističući da se radi o Jevrejima, uz iznošenje uvreda na njihov račun i na račun njihovog porekla.

Tužba će biti pokrenuta za širenje rasne, nacionalne i verske mržnje, za šta je previđena kazna od maksimalno pet godina godina zatvora.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.